В Кабміні помилилися - Рада асоціації не збиратиметься в Києві

Понеділок, 10 листопада 2014, 18:52

Засідання Ради асоціації не відбудеться в Києві, як повідомили раніше в Кабінеті міністрів.

Як повідомили Європейській правді в представництві ЄС в Україні, вже ухвалено рішення, що засідання Ради асоціації проходитимуть виключно на території Євросоюзу.

"Місце проведення Ради асоціації не підпадає під ротацію (як, приміром, місце проведення саміту Україна-ЄС. - ЄП). Цей захід завжди проходить в тому ж місті, де відбувається засідання Ради ЄС у закордонних справах - в Брюсселі, або ж  Люксембурзі", - йдеться у відповіді представництва на запит Європейської правди.

Як повідомлялося, у понеділок міністр кабінету міністрів Остап Семерак заявив, що Рада асоціації – найвищий двосторонній орган, який створений в рамках виконання Угоди про асоціацію, – проведе своє перше засідання в Україні.  "Перше засідання Ради Україна-ЄС попередньо планується провести 15 грудня у Києві", - зазначав він.

Як відомо, Рада асоціації має право ухвалювати рішення, що є юридично зобов’язуючими для обох сторін. До складу цього органу входять комісари (з боку ЄС) та  міністри  на чолі з прем’єром (з українського боку). Це означає, що в Києві впевнені у завершенні формування складу уряду до середини грудня.

Джерела Європейської правди у МЗС України, між тим, зазначають, що дату зустрічі Семерак назвав коректно. "Саме на 15 грудня заплановане засідання Ради ЄС і, одночасно, Ради асоціації Україна-ЄС", - додає джерело. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.