МЗС Великої Британії закликає РФ відвести війська та попереджає про наслідки

Середа, 12 листопада 2014, 13:20

МЗС Великої Британії заликає президента РФ Володимира Путіна відвести війська та техніку з території України та попереджає про подальші наслідки агресії.

Про це міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив після розмови з українським колегою Павлом Клімкіним, повідомляє сайт британського зовнішньополітичного відомства.

"Я закликаю президента Путіна відповідно до зобов'язань Росії в рамках мінської угоди відкликати всі російські війська і техніку з території України і покласти край військовій підтримці сепаратистів", - заявив він.

"Росія повинна поважати суверенітет України та її територіальну цілісність. В іншому випадку вона повинна розуміти, що будуть подальші наслідки для її відносин з міжнародним співтовариством", - додав Хеммонд.

За його словами, Велика Британія підтримує український уряд і народ під час продовження агресії і нестабільності, зумовленої діями сепаратистів, яких підтримує РФ.

Глава МЗС Великої Британії також висловив занепокоєння щодо останніх повідомлень про пересування  важкої зброї з Росії на територію України.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Велика Британія не хоче нової холодної війни з Росією, але готова посилити санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.