В литовському парламенті ухвалили "план Маршалла" для України

Субота, 15 листопада 2014, 16:43

У п'ятницю Комітети з закордонних і європейських справ литовського парламенту прийняли резолюцію, в якій закликають ініціювати на рівні Євросоюзу дискусії з приводу шестирічної фінансової допомоги Україні в обсязі 30 млрд. євро.

Про це повідомляє литовське видання Delfi.

"Литва ініціює політичні дискусії на рівні ЄС з Європарламентом, європейськими політичними партіями, державами-членами ЄС, Єврокомісією, іншими відомствами ЄС щодо перегляду бюджету 2014-2020 років з тим, щоб з передбаченого зараз бюджету в 1 000 млрд. євро виділити до 3% на реалізацію нового "плану Маршалла" для України, і таким чином сформувати інструмент фінансової допомоги Україні, який би досягав 30 млрд. євро", - йдеться в резолюції.

Крім того, у документі пропонується визнати терористичним організаціями "ДНР" та "ЛНР" і офіційно надати перспективу членства в ЄС Грузії, Молдові та Україні на саміті в Ризі в наступному році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про ініціативу литовського Сейму про створення спільного фонду військової допомоги Україні, до якого країни-члени ЄС зможуть добровільно вносити від 1% до 3% від грошей, які виділяються їм зі структурних фондів Євросоюзу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.