РФ видворила екс-депутата латвійського Сейму. Каже, що шпигун

Неділя, 16 листопада 2014, 15:50

Росія звинуватила у шпигунстві та видворила екс-депутата латвійського Сейму Олексія Холостова.

Як повідомляється в сюжеті російського телеканалу НТВ, Холостов зізнався в тому, що він є агентом латвійських спецслужб.

"Я, Олексій Холостов, росіянин, громадянин Латвії, два скликання був депутатом латвійського парламенту. На території Росії перебуваю за завданням спецслужб Латвії, які діють під керівництвом ЦРУ", - заявив він в сюжеті, показаному в неділю.

Агент під псевдонімом "Глорія", згідно з його зізнаннями ФСБ Росії, був завербований 7-8 років тому співробітниками поліції безпеки МВС Латвії.

Як повідомляється, Холостов "піймали", коли "готував ґрунт" для вербування офіцера ФСБ Росії по імені Андрій, з яким був знайомий раніше.

Згідно телесюжету, оскільки серйозного збитку Росії екс-депутат завдати не встиг, було прийнято рішення просто вислати його з Росії.

Холостов відомий в Латвії тим, що очолював молодіжну організацію "Центр згоди", був членом правління громадсько-політичного руху "Патріоти", мав широкі зв'язки в політичних і громадських колах не тільки в Латвії, але і Росії, в тому числі серед парламентарів.

Він був обраний до сейму від "Центру згоди" - об'єднання партій, які користуються широкою підтримкою російськомовного населення.

У Холостова був бізнес-проект під Юрмалою - селище під назвою "СРСР". Він надавав нерухомість для заможних гостей з Росії - бізнесменів, зірок шоу-бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія видворила російського політолога.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.