У Молдові затримали 3 українців та 2 росіян за дестабілізацію ситуації в країні

Понеділок, 17 листопада 2014, 10:42

Троє громадян України і двоє росіян були затримані в п'ятницю за підозрою у плануванні акцій по дестабілізації ситуації в Молдові перед парламентськими виборами і арештовані на 72 години.

Про це повідомляє молдовське видання Deschide.md. 

Генеральна прокуратура та Служба інформації та безпеки Молдови провели обшук в будинках і офісах осіб в тому числі іноземців, підозрюваних у дестабілізації ситуації і організації акцій, які негативно впливають на проведення парламентської кампанії в Молдові. 

Згідно з його даними, один із затриманих - Віктор Шапінов - координатор українського об'єднання "Боротьба". Він громадянин РФ і є одним з ініціаторів створення російського "Лівого фронту". Росіянином є і 34-річний уродженець Тюмені Максим Фірсов. Олексій Дикий, Дмитро Камінський і Володимир Храчов - громадяни України і також аквтивісти "Боротьби".

Об'єднання "Боротьба" було створено три роки тому в Україні, внесено українською владою в список сепаратистських організацій.

Нагадаємо, раніше у Кишиневі  затримали громадянина Молдови, який мав намір воювати на боці самопроголошених "народних республік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.