Посли України в низці країн ЄС ігнорують ЗМІ, попри інформаційну війну

Середа, 19 листопада 2014, 21:06

Посольства України в деяких країнах центральної Європи майже не інформують ЗМІ та суспільства країни перебування, попри інформаційну війну з боку проросійських політиків.

Про це йдеться в статті "Інформаційна війна, європейський фронт", що опублікована на "Європейській правді".

Матеріал авторства Катерини Андрєєвої присвячений дослідженню медійного ринку Чехії та Словаччини в контексті висвітлення подій в Україні.

"Судячи з офіційних даних дипмісій, посол у Чехії за цілий рік не дав жодного інтерв'ю друкованим ЗМІ, посол у Словаччині – лише одне. Про його телевізійний коментар на сайті також лише одна згадка", - йдеться в дослідженні.

Також посольства майже не поширюють інформацію для журналістів чеською та словацькою мовами, обмежуючись українськими та англійськими прес-релізами.

Чеські журналісти також зазначають, що українська дипмісія відсутня в інформаційному полі.

"Електронні розсилки з посольства з питань актуальних подій неефективні. Вони емоційні, загальні, приходять із запізненням. Такі новини просто "зникають" в редакціях", - зазначає Йозеф Паздерка, зарубіжний кореспондент Чеського телебачення, що висвітлює події в Україні.

"І, звичайно, новини мають бути чеською мовою. А розсилка з посольства України в Чехії англійською мовою виглядає дивно", - погоджується з ним редактор закордонного відділу газети Mladá fronta DNES Лубош Палата.

"Це створює інформаційний вакуум, який одразу поспішають заповнити "друзі" з російської дипмісії", - додає автор статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.