Британським військовим заборонять мобільні телефони через хакерів з РФ

Четвер, 20 листопада 2014, 11:36

Британським військовим не дозволяють брати з собою на навчання до Польщі мобільні телефони чи комп’ютери через можливу загрозу з боку російських кібершпигунів.

Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Війська були попереджені про "дуже ясну і очевидну загрозу контррозвідки", поки вони беруть участь у навчаннях "Чорний орел" на південному заході Польщі цього місяця.

Спецслужби Британії і військові експерти вирішили, що ноутбуки військових, смартфони і електронні пристрої можуть бути мішенями для російських спецслужб або спонсорованих державою кримінальних хакерів.

Захід безпеки було розкрито командиром королівських гусарів у полковій розсилці.

"Існує дуже ясна і очевидна загроза контррозвідки, яка означає, що ми повинні були залишити особисті електронні пристрої, такі як мобільні телефони та планшети, вдома", - зазначив підполковник збройних сил Британії Джастін Кінгсфорд.

В британському Міноборони зазначили, що Велика Британія є досить складною мішенню для кібершпигунів, і армія вживатиме всіх необхідних заходів для захисту військ.

Нагадаємо, Росія разом з Китаєм  є однією з найбільших загроз у сфері глобальної кібербезпеки. Зокрема, раніше повідомлялося, що систематичні атаки на  сайти урядових організацій держав НАТО, країн-сусідів Росії, здійснювалися з території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.