У президента Чехії кажуть, що його висловлювання відповідають політиці уряду

П'ятниця, 21 листопада 2014, 14:15

Зовнішня політика і висловлювання президента Чехії Мілоша Земана не суперечать політиці уряду цієї країни.

Про це сказав речник чеського президента Їржі Овчачек у відповідь на заяви прем’єр-міністра Чехії Богуслава Соботки про те, що Земанові варто було б бути обережнішим у своїх заявах, повідомляє видання Сeske Noviny.

Наприклад, Земан говорив, що в Україні громадянська війна, а не російське вторгнення, що санкції щодо Росії неефективні.

Ці заяви суперечать думці західних лідерів, а також представників чеського уряду.

"Він мав консультуватися і обговорювати деякі свої висловлювання" - сказав Соботка і зазначив, що обговорить цю ситуацію з Земаном 10 грудня.

Але речник президента з цим не згоден.

"Президент, як і уряд, тримається про європейського курсу. Його діяльність цілком відповідає зовнішній політиці Чеської республіки і її уряду", - сказав Овчачек.

Він також зазначив, що Земан регулярно проводить зустрічі і з прем’єром, і з главою МЗС Любомиром Заоралеком, і з главою Міноборони Мартіном Стропніцьким.

Зокрема, після консультацій з ними він заявив на саміті НАТО, що Чехія вимагатиме доказів російської присутності в Україні.

Нагадаємо, чеський народ теж не згодний з прокремлівською і антиукраїнською політикою свого президента.

17 листопада в Чехії пройшли масові демонстрації з вимогою відставки президента, самого Земана освистали і закидали яйцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.