Росія може заборонити поставки овочів і фруктів зі Швейцарії

Вівторок, 25 листопада 2014, 16:51

Россільгоспнагляд може ввести тимчасові обмеження на поставки в РФ рослинної продукції зі Швейцарії.

Відповідну заяву було зроблено за результатами зустрічі заступника начальника управління фітосанітарного нагляду відомства Максима Гніненко з представниками посольства Швейцарії, пише РІА "Новости".

Під час зустрічі було відзначено, що після введення Росією економічних заходів у відповідь на санкції Заходу поставки рослинної продукції зі Швейцарії зросли в середньому вдвічі, а яблук, наприклад - в 400 разів.

У зв'язку з цим у Россільгоспнагляду виникли підозри, що не вся ця продукція дійсно є швейцарською.

"У цьому зв'язку необхідно з'ясувати дійсне джерело експортованої до Росії продукції і вжити всіх необхідних заходів, щоб через дії міжнародних шахраїв не постраждали інтереси добропорядних виробників аграрної продукції", - йдеться в повідомленні.

Россільгоспнагляд направив в компетентне швейцарське відомство кілька запитів щодо обсягів вироблених в країні окремих видів рослинної продукції, а також з проханням підтвердити автентичність фітосанітарних сертифікатів на поставлені в Росію товарні партії такої продукції.

"Таку інформацію Россільгоспнагляд хотів би отримати протягом десяти днів після сьогоднішніх переговорів, що дозволить уникнути введення захисних обмежувальних заходів", - зазначає відомство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ заборонила ввезення м’яса з Чорногорії через реекспорт з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.