Глава Пентагону звільнився, бо не затвердили його план стримування Путіна - ЗМІ

Середа, 26 листопада 2014, 14:35

Відставці глави Пентагону Чака Хейгела передувало розчарування діями Білого дому, що не затвердив його план зі стримування президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, за два місяці до відставки Хейгел надіслав приватного листа до Білого дому, в якому стверджував про необхідність нових заходів, щоб приборкати Путіна і докладати більше зусиль, щоб заспокоїти стривожених європейських союзників.

Проте відповіді на нього глава Пентагону не отримав.

"Одна з речей, які Хейгел найбільше цінує - це ясність", - сказав один з представників Пентагону.

"Це не те, з чим Білий дім завжди добре справляється", - додав він.

Водночас, як пише видання, розчарування Хейгела щодо дій Білого дому по відношенню до вирішення кризи в Україні, розпочалося значно раніше.

Зокрема, за словами помічників глави Пентагону, він непокоївся, що Путін інтерпретуватиме бездіяльність США в питанні допомоги Україні як байдужість, і вирішить, що може робити в Україні все, що захоче.

Як повідомляють джерела, Хейгел намагався донести свою думку до Барака Обами під час приватної розмови в липні.

Зокрема, він наголосив, що США не приділяють достатньої уваги Росії та "коливається" від кризи до кризи без чіткого напрямку.

Окрім того, Хейгел повідомив Обамі, що саме РФ, а не Близький Схід, становить найбільшу загрозу світовій безпеці у довгостроковій перспективі.

У своєму листі у вересні глава Пентагону закликав Білий дім відреагувати на такі реалії "більш творчими заходами", які стримували б Путіна ще до того, як ситуацію загострюється.

Нагадаємо, 24 листопада стало відомо, що міністр оборони США Чак Хейгел йде у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.