Литва поскаржиться в Єврокомісію на дії Росії на кордоні

Середа, 26 листопада 2014, 16:42

У відповідь на обмеження РФ в’їзду литовських транспортних засобів на свою територію, Литва має намір звернутися до Єврокомісії.

Про це заявив прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс, повідомляє литовське видання Delfi.

"Наразі ми обговорюємо це шукаємо можливості для вирішення проблеми і залучення Європейського союзу до фінансування в найближчі роки. Також ми маємо намір звернутися до Єврокомісії" - сказав Буткявічюс.

За його словами, такі наміри висловила асоціація перевізників "лінива", звернення має відбутись 3 грудня.

За його словами, вже зараз з бізнесменами обговорюються шляхи виходу з цієї кризи шляхом виходу на нові ринки, але це потребує часу.

"Ми вже пройшли один тест, коли РФ заборонила ввіз литовської молочної продукції. Перед нами постало завдання не втратити свої доходи. Думаю, ми були досить успішні у виконанні цього завдання" - додав він.

Нагадаємо, напередодні президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що вирішувати ситуацію з обмеженням Росією на ввезення литовських товарів потрібно на європейському рівні.

Як повідомлялося, вихідними на литовсько-російському кордоні утворилася черга з автомобілів з литовськими номерами. Їх піддавали ретельному обшуку, при цьому автомобілі з російськими номерами перетинали кордон безперешкодно. 

При цьому з листування представників російської митниці стало відомо, що до спеціальних вказівок товари, країною походження яких є Литва, а також товари, які ввозяться в Литву, і товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, не пропускатимуть на територію РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.