Канада передасть Україні нелетальне військове спорядження на $11 млн

Середа, 26 листопада 2014, 22:00

Канада готова виділити Україні нелетального військового спорядженняна суму $11 млн.

Як повідомляє CBC News, таку заяву на прес-конференції в Оттаві зробив міністр оборони Канади Роберт Ніколсон.

Основну частину цієї суми - $5 млн, буде витрачено на захисне спорядження, у тому числі - адаптоване для холодної погоди. Ще $3 млн планується виділити на утилізацію вибухових пристроїв.

По $1 млн буде витрачено на обладнання зв'язку, пристрої нічного бачення і біноклі, а також на медичну підготовку, в тому числі - на пересувний військовий шпиталь.

За словами канадського міністра, першу партію допомоги, в яку входитиме теплий одяг для 30000 українських військових, буде відправлено літаком у четвер 27 листопада. Відповідно, до України вони потраплять вже наступного дня. Решту допомоги буде відправлено морським транспортом напочатку 2015 року.

"Це обладнання - істотна допомога, яку гостро потребує Україна в зв'язку із тривалою агресією з боку путінського режиму", - заявив Ніколсон.

На уточнююче питання журналістів, чи буде Україні надано "летальну" зброю, наприклад - танки, міністр ухитлився від прямої відповіді, але пообіцяв, що Канада "продовжуватиме працювати зі своїми союзниками".

Це не перша країна, яка заявила про готовність надати допомогу українській армії. На цьому тижні міністр оборони Литви заявив, що в 2015 році країна надасть армії України допомогу в розмірі близько 43,5 тис євро, а також передасть з армійських складів все, що "безпосередньо їй не потрібно".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.