На ринку нафти - різке падіння, Brent оновив мінімум за 4 роки

Четвер, 27 листопада 2014, 10:10

Ціна нафти в четвер різко знизилася, оновлюючи мінімальні значення за чотири роки, перед зустріччю представників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) у Відні.

Про це повідомляє британське агентство Bloomberg.

Інтерфакс, цитуючи повідомлення агентства, зазначає, що січневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за ніч знизилися в ціні на $1,28 порівняно з попереднім ранком – до $76,47 за барель станом на 8.00 за київським часом.

На початку робочого дня падіння продовжилося.

 Графік LiveChart

На момент закриття ринку в середу вартість ф'ючерсів склала $77,75 за барель. При цьому протягом середи нафта впала в ціні на $0,58.

Ціна ф'ючерса на нафту BRENT на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,98 – до $72,71 за барель. Під час попередньої торгової сесії контракт подешевшав на $0,40 – до $73,69 за барель.

За словами міністра нафти Саудівської Аравії Алі ан-Нуайме, падіння цін виправиться саме по собі, а країни Перської затоки досягли консенсусу з питань видобутку. Він заявив, що держави ОПЕК "пристануть на єдину позицію", але не уточнив, якою саме вона буде.

За даними джерел The Wall Street Journal, країни-члени ОПЕК схиляються до компромісу, в рамках якого на засіданні у четвер буде прийнято рішення про суворіше дотримання встановлених організацією квот на видобуток нафти. На практиці, за оцінкою фахівців ОПЕК, це означатиме зниження виробництва сировини приблизно на 300 тис. барелів на добу у порівнянні з жовтневим рівнем, коли картель перевищував квоти п'ятий місяць поспіль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.