У Держдумі пропонують узаконити "чорні списки" іноземців

П'ятниця, 28 листопада 2014, 08:30

Громадянам тих держав, які ввели обмеження на в'їзд для росіян, можуть заборонити відвідувати РФ або здійснювати транзитні поїздки через цю країну.

Відповідний законопроект, що закріплює "принцип взаємності" у стосунках Росії з іншими державами, внесли депутат Держдуми Різван Курбанов ("Єдина Росія") і сенатор Людмила Бокова, повідомляє російська газета "Коммерсант".

Крім того, парламентарії пропонують встановити додаткові підстави для обмеження в'їзду в Росію для окремих категорій іноземних громадян і осіб без громадянства.

Зокрема, Росія зможе забороняти в'їзд іноземцям та особам без громадянства, які "вчинили дії, що загрожують національним інтересам РФ" або "ущемляють інтереси особистості, суспільства, держави".

Законопроект також передбачає можливість заборонити в'їзд до Росії тим, хто вчинив дії, які "порушують загальновизнані в РФ національні, історичні, духовні, культурні чи інші соціальні цінності".

Факт вчинення таких дій і тривалість заборони на в'їзд в РФ визначатимуть Держдума або Рада федерації, приймаючи відповідні постанови.

Окрім того, автори поправок пропонують направляти іноземців або осіб без громадянства, чиє перебування в РФ було визнано небажаним, до спеціальних установ, призначених для осіб, які підлягають депортації.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, він спрямований "на здійснення збалансованих взаємовідносин РФ з іноземними державами на міжнародній арені".

Нагадаємо, раніше в Росії підтвердили існування списку нев'їзних європейців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.