Лідер знятої з виборів у Молдові проросійської партії втік до Росії

П'ятниця, 28 листопада 2014, 08:35

Ренато Усатий, який очолював виборчий список партії Patria, знятої напередодні з виборів, через загрозу арешту залишив територію Молдови і зараз перебуває у Москві.

Про це політик телефоном повідомив виданню Newsmaker.

Як розповів Ренато Усатий, про те, що готується арешт, йому повідомили пізно ввечері 27 листопада, після чого він одразу вирішив залишити Молдову.

"Я приїхав до аеропорту за 20 хвилин до вильоту. Видано десять ордерів на обшук у людей зі списку Patria, виданий ордер на мій арешт. Там тероризм, екстремізм, шпигунство, контрабанда в особливо великих розмірах", - сказав Усатий.

Політик повідомив, що в п’ятницю дасть в російській столиці прес-конференцію і закличе своїх прихильників і виборців бойкотувати вибори.

Нагадаємо, в четвер Апеляційна палата Кишинева задовольнила  клопотання Центральної виборчої комісії (ЦВК), яка на позачерговому засіданні 26 листопада проголосувала за зняття партії Patria з виборів. Підставою для цього рішення стало звернення МВС Молдови в ЦВК, в якому стверджувалась, що партія допустила порушення при фінансуванні виборчої кампанії, зокрема вона фінансувалась з-за кордону і не декларувала відповідно ці доходи.

Крім того, суд постановив, повернути в бюджет 8 млн леїв (близько $500 тис.), незаконно витрачених на кампанію.

Раніше повідомлялося, що у молдовських комуністів напередодні виборів вилучили зброю та вибухівку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.