Прем'єр Британії хоче обмежити пільги мігрантів і погрожує вийти з ЄС

П'ятниця, 28 листопада 2014, 09:47

Мігрантам у Великій Британії потрібно буде пропрацювати чотири роки, перш ніж претендувати на податкові пільги.

З такою пропозицією має намір виступити британський прем’єр Девід Кемерон, повідомляє видання The Guardian.

Ініціатива Кемерона включає в себе заборону на отримання соціального житла або соціальної допомоги протягом перших чотирьох років після в'їзду. Безробітні іммігранти не зможуть претендувати на жодні соцвиплати, а після шести місяців безуспішних пошуків роботи їх висилатимуть з країни.

Така ініціатива може призвести до оновлення законодавства ЄС про соцзабезпечення.

Крім того, від того, чи дозволять країні реформувати імміграційну систему, обмеживши для іноземців можливості використання щедрої системи соціальних преференцій, залежатиме перебування Британії в ЄС.

"Якщо наші проблеми не будуть почуті, і ми не зможемо підвести поліпшену базу під наші відносини з Євросоюзом, тоді, звичайно, я нічого не можу виключати", – сказав Кемерон.

Прем'єр, як очікується, повідомить, що пріоритетом стане прийняття нових правил для всіх країн Євросоюзу, але якщо ця мета буде недосяжною, то і угода тільки для Британії його влаштує.

За оцінками експертів, реформа може торкнутися близько 300 тис. мігрантів - громадян ЄС, які зараз в основному займають в Британії низькооплачувані робочі місця.

Нагадаємо, через намір прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона ввести кількісні обмеження для в'їзду мігрантів з економічно недостатньо розвинутих країн ЄС канцлер ФРН Ангела Меркель допустила можливість виходу Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.