Кремль піарить скасування санкцій, які "загрожують світовій стабільності"

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:22

Санкції несуть загрозу міжнародній стабільності, тому світовій спільноті потрібно перейти від обмежень і загроз до пошуку прийнятних рішень.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Anadolu.

"Введені США, ЄС, Японією, Австралією і низкою інших держав односторонні обмежувальні заходи щодо РФ є нелегітимними", - відзначив він.

"Подібний тиск завдає не тільки прямий економічний збиток, але і загрожує міжнародній стабільності", - додав президент РФ.

"Сподіваємося, що здоровий глузд візьме гору", - сказав Путін.

"Закликаємо подолати хибну логіку обмежень і загроз, переключитися на пошук взаємоприйнятних розв'язок проблем, що накопичилися", - зауважив президент.

Водночас, міністра закордонних спарв Росії Сергій Лавров підкреслив, що обмежувальні щодо РФ заходи не мають нічого загального з завданням деескалації ситуації в Україні, передає РІА "Новости".

"Неодноразово вже наводилися факти, які свідчать про те, що введені щодо нас односторонні санкції нелегітимні, підривають стабільність світової економіки, не мають нічого спільного з завданнями деескалації української кризи", - сказав він на засіданні ради глав суб'єктів при МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість росіян помітили погіршення економічної ситуації через санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.