Меркель запевнила Джемілєва, що санкції проти РФ не скасують до повернення Криму

П'ятниця, 28 листопада 2014, 12:56

Західні країни не мають наміру скасовувати санкції проти Росії до тих пір, поки вона не звільнить окуповані українські території, в тому числі Крим.

Про це заявив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв під час зустрічі з киянами і вимушеними переселенцями, повідомляє "Платформа".

За словами Джемілєва, про це йому особисто повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

"Ми з Меркель говорили на цю тему, і я їй сказав, що недавно прозвучала думка, що санкції можуть бути ослаблені, або навіть припинені, якщо російська сторона або ті формування, які діють в Луганській та Донецькій областях, будуть дотримуватися Мінської угоди. ... Меркель запевнила, що поки не будуть звільнені всі окуповані території, санкції припинятися не будуть", – сказав він.

Лідер кримських татар зазначив, що діючі санкції, а також падіння ціни на нафту завдають російській економіці істотної шкоди.

"Бюджет Російський Федерації будувався на ціні нафти в $110, зараз вона близько $80. На кожному доларі ціни вони втрачають десь $2 млрд. Якщо так буде продовжуватися, то у Росії вистачить сил на те, щоб пижитися і прикидатися наддержавою максимум на півтора роки", – сказав він.

Тим не менш, за словами Джемілєва, боротьбу за звільнення припиняти не можна.

"Але це не означає, що ми повинні сидіти і чекати, коли ж санкції подіють, і самим нічого не робити. Якщо нічого не робити, то і санкцій теж не буде. Допомагають ті, хто сам собі допомагає", – сказав лідер кримських татар .

Він висловив упевненість, що Крим обов'язково буде повернений України.

"Але в тому, що Крим обов'язково буде звільнений, у мене сумнівів немає. Розумні політики розуміють, що якщо зараз закрити очі на такий відвертий бандитизм в XXI столітті, то буде глобальна катастрофа. Тому санкції тільки посилюються", – запевнив він.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.