У Кишиневі затримали "зеленого чоловічка". Він зізнався, що записався в "ЛНР"

Понеділок, 3 листопада 2014, 16:11

У міжнародному аеропорту Кишинева затримали громадянина Молдови, який мав намір воювати на боці самопроголошених "народних республік".

Про це повідомляє Служба інформації та безпеки Молдови.

Затриманий є жителем гагаузької автономії Молдови.

Місцевий сайт gagauzinfo повідомляє, що затриманий зізнався, що став жертвою антинатівської пропаганди. Запрошення взяти участь у незаконних військових формуваннях на сході України йому надійшло в соцмережі, коли він перебував у Москві.

"Я зізнаюсь, що придбав форму військового зразка, щоб взяти участь у формуванні батальйону "Призрак" в "ЛНР", а згодом, якщо знадобиться, захистити територію Гагаузької автономії (південь Молдови. - Ред.) від військового вторгнення", - сказав затриманий.

"Ходить багато чуток про те, що сили НАТО та Румунії почнуть військові дії проти Гагаузії. Я повівся на пропаганду. Свою вину визнаю і відмовляюсь від участі в будь-яких формуваннях і військових діях", - додав він.

Крім того, затриманий заявив, що шкодує про свої наміри, і закликав громадян Молдови та, зокрема, мешканців Гагаузії не піддаватись на подібну пропаганду.

Служба інформації та безпеки Молдови поширила відео його допиту.

Нагадаємо, за останні декілька місяців спецслужби Молдови заборонили в'їзд на територію країни декільком громадянам Росії, які намагалися незаконно перетнути кордон, щоб потрапити на територію невизнаного Придністров'я.

Як повідомлялося, через підвищений ризик Вища рада безпеки Молдови ухвалила рішення створити спеціальний підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.