США попередили РФ про ще більшу ізоляцію та посилення санкцій

Оновлено
Вівторок, 4 листопада 2014, 08:40

Якщо Росія визнає вибори сепаратистів на окупованих територіях Донбасу, то це лише призведе до її ще більшої ізоляції.

Про це на брифінгу в понеділок заявила речниця Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє Голос Америки.

"Сполучені Штати не визнають вчорашні так звані вибори сепаратистів на сході України. Ми не визнаємо жодних лідерів, обраних під час цього нелегального голосування", - відзначила вона.

"Ми вітаємо заяви Європейського Союзу, ООН, Франції, Німеччини та інших, які відкидають ці незаконні дії. Якщо Росія визнає ці вибори, то це лише призведе до ще більшої ізоляції Росії"", - додала Псакі.

Представник Ради безпеки при Білому домі Бернадетт Міхен, зі свого боку, в офіційній заяві попередила Росію про можливе посилення санкцій.

"Якщо Росія підтримуватиме мирний процес і дотримуватиметься мінських зобов'язань, ціна дестабілізуючих дій Росії проти України стане меншою. Проте якщо Москва продовжуватиме ігнорувати зобов'язання, які вона взяла на себе в Мінську і продовжуватиме свої дестабілізуючі та небезпечні дії, ціна для Росії зросте", - зазначила вона.

Нагадаємо, МЗС Литви попередило Росію про подальші наслідки для відносин міжнародного співтовариства з РФ через визнання нею "виборів" сепаратистів у частинах Донецької та Луганської областей.

Як повідомлялося, раніше Росія офіційно визнала псевдовибори, які були проведені "ДНР" та "ЛНР" минулої неділі. Російська влада також не приховувала, що сприяє їх проведенню – зокрема, "виборчі дільниці" були відкриті на території РФ.

Водночас варто зазначити, що їхнє проведення є грубим порушенням тристороннього Мінського протоколу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.