МЗС Польщі розкритикувало Горбачова за заклик визнати Крим російським

Вівторок, 4 листопада 2014, 10:25

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина розкритикував першого президента СРСР Михайла Горбачова за заклик визнати окупований Крим російською територією.

Про це повідомляє УНІАН.

Схетина закликав не надавати великого значення цьому коментарю Горбачова.

"Я переконаний, мало хто в світі та Європі поділяє такі погляди", - сказав Схетина журналістам.

Він заявив, що оцінює слова Горбачова як "незграбну спробу потрапити в нинішню російську політику людини, яка вже не має нічого спільного з цією політикою".

Колишній очільник уряду Польщі та екс-президент Європарламенту Єжі Бузек також закликав не надавати великої ваги словам Горбачова. "Більшість європейців вважає, що це (анексія Криму) було порушенням базових міжнародних прав", - сказав він.

Бузек наголосив, що найважливішою в цій ситуації є офіційна позиція Європейського союзу, США, урядів держав та міжнародних інституцій.

"Без жодних сумнівів, Росія жахливо познущалась над міжнародним законодавством та системою цінностей, на базі яких будується європейська інтеграція та ООН", - сказав він.

Як відомо, Горбачов в опублікованому днями в італійському La Repubblica інтерв'ю висловився на захист політики президента РФ Володимира Путіна у контексті конфлікту з Україною та заявив, що слід змиритися з тим, що Крим став частиною Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.