Через Саакашвілі Європа може заблокувати асоціацію з Грузією - ЗМІ

Вівторок, 4 листопада 2014, 12:27

Найбільша в Європарламенті фракція Європейської народної партії, а також група Європейських консерваторів і реформаторів можуть не підтримати ратифікацію угоди про асоціацію Грузії з ЄC через переслідування владою країни своїх політичних опонентів.

Такі заяви представники фракції зробили у понеділок під час засіданя комітету ЄП з міжнародних відносин, повідомляє телекомпанія Rustavi2.

За словами євродепутатів, вони мають намір підтримати ратифікацію угоди про асоціацію з ЄС за умови, що уряд Грузії відмовиться від використання вибіркового правосуддя.

Як зазначила представниця консерваторів, польський євродепутат Анна Фотіга, країни-члени ЄС повинні вплинути на владу Грузії для того, щоб припинити факти політичного переслідування опонентів, пише Грузия Online.

"Я підтримую ратифікацію угоди про асоціацію Грузії з ЄС, але країни-члени Євросоюзу повинні вплинути на владу Грузії, щоб уникнути використання подвійних стандартів, і не лише в судовій системі, але і з точки зору політичного переслідування опозиції",- зазначила вона.

Водночас віце-прем'єр Грузії Каха Каладзе зауважив, що усі розслідування мають під собою підстави, повідомляє Rustavi2.

"Ми не можемо закривати очі на злочини, які здійснював попередній уряд і особи, що у той час займали досить високе положення", - сказав Каха Каладзе.

Варто зауважити, що публічних заяв від євродепутатів та європейських політиків протягом останніх днів з цього приводу не було.

Нагадаємо, що парламент Грузії 18 липня на засіданні в рамках позачергової сесії ратифікував Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.