Президент Грузії запевняє, що буде йти до ЄС та НАТО, попри розвал "Грузинської мрії"

Четвер, 6 листопада 2014, 08:35

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі звернувся до уряду і парламенту зі спеціальною заявою  і закликав їх найближчим часом розглянути питання імплементації угоди про асоціацію з ЄС та пакету заходів по зближенню з НАТО, попри урядову кризу.

Про це повідомляє видання Грузия-Новости.

"Я  закликаю уряд на найближчому засіданні розглянути питання про процес ефективної імплементації Угоді про асоціацію з Євросоюзом і суттєвого пакета з НАТО. ", - заявив Маргвелашвілі.

Одночасно він звернувся до парламенту з проханням провести невідкладне обговорення зовнішньополітичного курсу країни. "Прошу парламент Грузії на найближчому засіданні врахувати в порядку денному надзвичайний звернення президента до парламенту і грузинському суспільству", - зазначив президент.

У той же час, він зазначив, що вважає неможливим відмову від європейського курсу, оскільки "європейський вибір зробили не політики, а грузинський народ".

"Зміна європейського курсу Грузії неможлива, але разом з тим, абсолютно можливо поставити питання, наскільки ефективно ми, кожен політик, служимо волі народу "- додав він.

Нагадаємо, в результаті рішення прем'єр-міністра Грузії про відставку міністра оборони Іраклі Аласанії через конфлікт оборонного відомства з прокуратурою, а країні почали говорити про загрозу євроатлантичній інтеграції Грузії. 

Після відставки глави Міноборони з посади пішов держміністр Грузії у справах європейської та євроатлантичної інтеграції Алексі Петріашвілі, а згодом - міністр закордонних справ Майя Панджікідзе. 

Урядова криза посилилася, коли проєвропейську коаліцію "Гузинська мрія" покинула партія "Вільні демократи", яку очолює колишній глава Міноборони. В результаті коаліція фактично втратила підтримку більшості в парламенті.

Крім того, через переслідування владою країни своїх політичних опонентів у Грузії виникли проблеми з ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: