Могеріні заявила про невизнання "виборів" в "ЛНР" та "ДНР"

Четвер, 6 листопада 2014, 08:59

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила про невизнання "парламентських та президентських виборів" в "ЛНР" та "ДНР" 2 листопада як таких, що суперечать духу і букві Мінського протоколу.

Про це йдеться в декларації, поширеній прес-службою Ради ЄС.

"Ми закликаємо всі сторони до роботи з проведення місцевих виборів у частинах Донецької та Луганської областей, згідно з українським законодавством, як це передбачено Мінським протоколом", - сказано в документі.

В ЄС наголосили на відповідальності російської сторони і закликали РФ відвести незаконні та іноземні військові сили, найманців і військове обладнання та забезпечити постійний моніторинг ОБСЄ українсько- російського кордону

Крім того, Могеріні схвильована порушенням умов припинення вогню і збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб і обіцяє подальше надання гуманітарної допомоги постраждалим.

Нагадаємо, Федеріка Могеріні у своїй першій заяві на новій посаді жорстко засудила "вибори" в "ДНР" та "ЛНР", назвавши їх новою перешкодою на шляху до миру в Україні.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.