Створено громадянську платформу, передбачену Угодою про асоціацію

П'ятниця, 7 листопада 2014, 11:42

Платформу громадянського суспільства  між Україною та ЄС, передбачену Угодою про асоціацію, створено на установчих зборах у Києві в п'ятницю.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ми практично першими починаємо інституалізацію Угоди про асоціацію України і ЄС", - повідомив керівник Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко, виступаючи на установчих зборах.

За його словами, платформа складається з членів громадянського суспільства України з одного боку і членів Європейського економічного і соціального комітету (ЄЕСК) як уповноваженого органу ЄС - з іншого.

Платформа проводитиме засідання та обмін ідеями в різних галузях існування громадянського суспільства.

З української сторони до неї входять 170 громадських організацій, які представляють весь спектр громадянського суспільства України.

Вони обирають координаторів за 15 робочими тематичними групами: політичний діалог Україна-ЄС і зовнішня політика, демократичні реформи, права людини, боротьба з корупцією, міграційна політика, нетарифне, тарифне та технічне регулювання, торгівля послугами, промислове та науково-технічне співробітництво, навколишнє середовище, енергетика і транспорт, зайнятість та соціальна політика, освіта і навчання, транспорт та міжрегіональне співробітництво.

"Сподіваюся, що платформа забезпечить не тільки моніторинг дій уряду, але і просування іміджу України та її популяризацію в Європейському союзі", - сказала заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції україни Олена Зеркаль.

Створення Платформи громадянського суспільства передбачено статтями 469 і 470 Угоди про асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.