На ринку нафти - нове падіння, вже впала до $68,5

графік
Понеділок, 1 грудня 2014, 08:16

В понеділок розпочалося нове різке зниження біржових цін на нафту. Сировина марки Brent пробила позначку в $70 та продовжила падіння.

Як свідчить британський онлайн-сервіс Livecharts, нафта марки Brent впала до рівня $68, зрештою дещо зросла, але лишилася нижче позначки $68,5

Видання Reuters зазначає, що азійський ринок із запізненням відреагував на рішення ОПЕК про збереження обсягів видобутку. Очікується, що ціни продовжуватимуть падіння.

 

"Ми не побачили новин чи факторів, які б свідчили, що ціни на нафту вже досягли дна", - визнає головний ринковий стратег-аналітик CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Нафта марки WTI вже знизилася до рівня $64,6, що є мінімальним показником із липня 2009 року. Аналітики очікують, що падіння триватиме. "Скоро побачимо $60 за WTI", - цитує Bloomberg Філіпа Фліна, аналітика Price Futures Group.

Нагадаємо, рішення ОПЕК від 27 листопада не скорочувати обсяги видобутку нафти вже спричинило значне падіння цін. Протягом дня котування на нафту впали до рівня $71,5, а згодом пробили психологічно важливий рівень у $70.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.