НАТО: літаки РФ поводяться агресивно, але переважно – без порушення кордону

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:33

Літаки РФ поводяться агресивно, але переважно не порушують повітряного простору.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час прес-конференції напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн альянсу, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"Ми бачимо зростання активності Російської Федерації поблизу наших кордонів, особливо – у повітряному просторі, а також на морі", - нагадав він.

Як повідомляла "Європейська правда", протягом 2014 року в декілька розів зросла кількість порушень повітряного простору членів НАТО літаками РФ. Водночас Столтенберг зазначив, що переважна більшість інцидентів проходить без таких порушень

"Їхня активність відбувається не в нашому повітряному просторі  і формально не порушує міжнародних норм, але РФ при цьому проводиться дуже агресивно. Іноді порушення повітряного простору також відбувається, але переважно (під час навчань авіації РФ) порушень немає", - пояснив генсек.

"Вони (літаки РФ) наближаються до нашого кордону, проводять польоти військових літаків без повідомлення нас про маршрути, з вимкненими радіопередавачами. І це створює для нас серйозну проблему, не кажучи про те, що це іноді створює загрозу для цивільної авіації", - розповів генеральний секретар альянсу.

Він не повідомив про жодні плани альянсу у зв’язку з цим. "Ми призупинили військову співпрацю, хоча лишаємо можливість для політичного діалогу з РФ", - нагадав Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.