Кремль надав французьким націоналістам 2 млн євро

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:42

На додачу до позики в 9 млн євро, отриманої ультраправою французькою партією "Національний фронт" від РФ, засновник "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пен отримав 2 млн євро від колишнього КДБ-іста і власника російського державного банку "ВЕБ-Капітал".

Про це повідомляє французьке видання Мediapart, яке продовжує розслідувати зв’язки ультраправих Франції з Кремлем.

Видання нагадує, що від початку за "російський сектор" у "Національному фронті" відповідав саме Жан- Марі Ле Пен, який з моменту розпаду СРСР послідовно виступав за Європу "від Бреста до Владивостока". В Москві він останній раз був у кінці жовтня, де вітав анексію Росією Криму, який "завжди був російською провінцією".

Як повідомляє видання Euobserver, компанія Cotelec, яка належить Ле Пену отримала 2 млн євро 18 квітня 2014 року від кіпрського офшору, який належить Юрію Кудімову. Останній до кінця жовтня обіймав посаду директора в дерджавному банку "ВЕБ-капітал".

"Це позика, про яку було домовлено 4 квітня і вона надана французькій адміністрації на звичайних умовах" - сказав Ле Пен.

"Я знаю лише, що це кіпрська компанія. Те, що росіяни є на Кіпрі це ймовірно. Що в цьому дивного?" - додав він.

За словами Ле Пена, його не обходить те, хто дав гроші компанії, яка позичила йому гроші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що партія "Національний фронт" отримає від російського банку "Перший чесько-російський банк", який пов'язаний з Кремлем, 40 млн євро.

При цьому французькі націоналісти раніше отримали перший транш у розмірі 9 млн євро від обіцяної суми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.