НАТО не ухвалюватиме рішень про військову підтримку, працюватиме шляхом ізоляції РФ

Понеділок, 1 грудня 2014, 11:53

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не бачить потреби або можливості для рішення альянсу про військову підтримку Києва, окрім створення трастових фондів для України.

Про це він заявив під час прес-конференції напередодні зустрічі глав МЗС держав альянсу, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"НАТО постійно висловлює чітку підтримку України від початку кризи", - підкреслив він.

Столтенберг нагадав, що альянс не має можливості самостійно надати Києву будь-яку військову підтримку. Водночас він не бачить потреби у тому, щоби ухвалювати стратегічне рішення про допомогу Україні з боку держав-членів альянсу.

"НАТО не має в розпорядженні будь-якого військового обладнання і тому не може надати його Україні. Водночас чимало держав-членів НАТО надають таке спорядження. Але це рішення лишається в компетенції кожної держави-члена", - заявив він.

"У вівторок (за підсумками міністерської зустрічі країн-членів НАТО. – ЄвроПравда) ми запустимо функціонування чотирьох трастових фондів НАТО для України", - повідомив генсек.

На його думку, альянс має намагатися змінити поведінку Росії шляхом її ізоляції.

"У Росії є вибір – або вона продовжує порушення міжнародного права і ставатиме все більше і більше ізольованою, або вона повертається до виконання міжнародних домовленостей та своїх зобов’язань і повернеться до співпраці зі світом", - заявив Єнс Столтенберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.