Вікіпедія нагородила найкращі статті українців про НАТО

Середа, 10 грудня 2014, 14:05

10 грудня в Києві відбулося нагородження переможців онлайн-конкурсу з написання статей в україномовну Вікіпедію "Пишемо про НАТО".

Про це повідомляє Центр інформації та документації НАТО в Україні.

За словами одного з ініціаторів конкурсу, експерта Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павла Лакійчука, за сім тижнів конкурсу було написано понад 300 дуже грунтовних і цікавих статей.

Таким чином, вважає він, цей конкурс не тільки підняв обізнаність про діяльність альянсу, а й збільшив кількість дописувачів до Вікіпедії.

"Українці дуже мало обізнані з діяльністю альянсу, що є абсолютно неприпустимим на сьогодні, коли їм потрібно обирати систему безпеки.  На початку конкурсу в українській Вікіпедії було лише 15 статей, які стосувалися тематики діяльності альянсу", - додав Лакійчук.

З точки зору директора Центру інформації і документації НАТО Наталії Немилівської, проект надає широкому загалу можливість дізнатися про те, чим НАТО є, чим не є, і дізнатися більше про відносини між Україною та альянсом.

Загалом, як повідомляється, у конкурсі взяли участь 52 дописувача з усієї країни, троє з яких отримали головні призи – поїздку до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. 

Нагадаємо, рніше повідомлялося, що українська Вікіпедія оголосила конкурс статей про НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.