У Празі протестували проти президента Земана, який ігнорує права людини

Четвер, 11 грудня 2014, 08:45

Близько двох сотень людей зібралися в Міжнародний день прав людини на площі Їржі з Подебрад у Празі, щоб висловити свій протест проти президента Мілоша Земана, який своїми висловлюваннями виявляє неповагу до прав людини.

Про це повідомляє чеське видання Novinky.

Учасники акції тримали чеські, тибетські, а також українські прапори, а також плакати з вимогами відставки президента.

На думку організаторів, серед яких і автор ідеї "Червона картка для Земана" Мартін Пржикрил, права людини в Чехії сьогодні потребують захисту, оскільки в своїй зовнішній політиці президент Земан демонструє неповагу до них.

"Не варто потурати продажу наших цінностей, який був запущений минулим президентом Клаусом і ще ширше провадиться нинішнім президентом Земаном. Ми не розуміємо, що Чехія втрачає позицію захисника прав людини" - сказала одна з організаторів протесту Ніколь Клевцовова.

Зокрема, мітингувальники критикують Земана головним чином за слова, сказані під час візиту до Китаю, про те, що він приїхав не для того щоб читати нотації про права людини, а щоб навчитися в Китаї стабілізувати суспільство.

Нагадаємо, раніше в Чехії відбувся ряд антипрезидентських акцій, найбільші з них пройшли 17 листопада. Тоді мітингувальники освистали, закидали яйцями Мілоша Земана і вимагали його відставки через прокремлівську політику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.