В Естонії скандал через депутата, який їздив до РФ на кошти соратника Путіна

Четвер, 11 грудня 2014, 12:55

Депутат естонського парламенту (Рийгікогу) Володимир Вельман замість того щоб бути присутнім на робочому засіданні перебував у Москві на запрошення депутата Держдуми з санкційного списку ЄС Олени Мізуліної на кошти фонду глави РЖД Володимира Якуніна.

Про це повідомляє видання Delfi.

Вельман взяв участь в організованому Міжпарламентською асамблеєю православ'я (МАП)засіданні, яка стосувалася соціального забезпечення і зміцнення інституту сім'ї. При цьому він не повідомив причину, через яку був відсутнім на засіданнях рийгікогу 10 і 11 вересня.

Як зазначив сам Вельман, проїзд і проживання оплатила МАП, хоча за інформацією ЗМІ, це було за кошт Фонду Андрія Первозванного, яким керує глава РЖД Володимир Якунін.

"Цілком ймовірно, що це був він. Я поїхав по лінінії МАП, Фонд Андрія Первозванного був одним з організаторів" - сказав Вельман в інтерв’ю.

За інформацією естонських ЗМІ, назва цього фонду кілька разів згадувалась у щорічнику Поліції безпеки і там цей фонд описаний як представник м’якої сили Росії в Естонії.

Крім того, як стало відомо, засідання МАП було скликано депутатом Держдуми Оленою Мізуліною, яка перебуває в санкційному списку ЄС, але Вельман відмовився підтверджувати цей факт.

Разом з тим, Володимир Вельман заявив, що не має нічого проти того, щоб їздити в РФ на запрошення депутатів, які після подій в Криму потрапили під санкції ЄС.

"Чому мене має хвилювати якась Мізуліна чи якийсь Жириновський, чи якийсь інший російський політик? Це їх особиста проблема. Якщо Європа встановлює такі правила гри, то це їх проблема, а не моя" - зазначив він.

"Якщо я кудись їду, то це не означає, що цим мене купують" - додав він і зазначив, що готовий спілкуватися будь з ким, якщо тема буде для нього цікавою.

Міжпарламентська асамблея православ’я була створена за ініціативою грецького парламенту, її основним приципом є "православ’я" в новій європейській реальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.