Раді ЄС у закордонних справах передуватиме неформальна зустріч глав МЗС

Неділя, 14 грудня 2014, 10:55

Неформальна частина Ради ЄС на рівні глав МЗС Євросоюзу пройде в неділю в Брюсселі.

Про це повідомляє  Интерфакс з посиланням на Європейську зовнішньополітичну службу.

Офіційне засідання Ради міністрів закордонних справ країн ЄС має пройти  15 грудня в Брюсселі. У неділю у другій половині дня йому передуватиме неформальна зустріч глав МЗС.

Зустріч розпочнеться коротким обміном думками високого представника ЄС у закордонних справах Федерики Могеріні з міністрами закордонних справ країн Євросоюзу про можливі зміни в методах роботи Ради цього формату з метою їх вдосконалення.

Потім учасники неформального засідання обговорять ситуацію в Сирії зі спецпредставником генсека ООН у цій країні Стаффаном де Містурою напередодні офіційної дискусії, присвяченої сирійській кризі.

Завершиться день робочою вечерею міністрів з членами Європейської комісії, які працюють у взаємодії з Європейською зовнішньополітичною службою. Вони обміняються поглядами на взаємодію з суміжних питань своїх досьє і обговорять роботу по ним у майбутньому.

Щодо вдосконаленням методів роботи Ради ЄС, то дипломатичні джерела говорять про поліпшення організаційної складової. Зокрема, зустрічі мають відбуватися у форматі "широких політичних дебатів:  у листопаді так обговорювалася Україна, у грудні будуть обговорювати Сирію та Ірак, а в січні передбачається докладно обговорити відносини з Росією.

Неформальна частина Ради ЄС буде проводитись значною мірою через те, що в Бельгії в понеділок буде проходити найбільший за останні роки загальнонаціональний страйк, який заблокує рух транспорту у Брюсселі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.