Більшість європейців підтримує запровадження квот для мігрантів

Неділя, 14 грудня 2014, 13:14

Більшість європейців вважають, що кількість трудових мігрантів з інших країн ЄС негативно впливає на економіки їх власних країн і хотіли б обмежити свободу пересування.

Такими є результати опитування YouGov, повідомляє Euobserver.

Соціологи опитали понад 6 тис. осіб у Великій Британії, Франції, Німеччині, Швеції, Данії, Фінляндії, а також у Норвегії.

Швеція була єдиною країною з опитаних, де більшість погодилися, що імміграція в ЄС приносить користь їх країні.

Тим часом  у Британії, Німеччині, Данії та Фінляндії більшість вважає, що міграція має на них негативний вплив,  при цьому французи налаштовані щодо мігрантів найбільш вороже. Лише 9 % респондентів  згодні, що імміграція була корисною для Франції, в той час як 53 % з цим не згодні.

На питання про те, чи мігранти повинні мати можливість претендувати на пільги, більшість у всіх шести країнах ЄС заявили, що мігранти мають бути зобов'язані працювати, принаймні, один рік, перш ніж отримати доступ до переваг і повинні знайти роботу перш ніж виїжджати з своїх країн походження.

Однак три скандинавські країни не погодилися, що повинні бути запроваджені річні квоти на мігрантів в ЄС.  Про рішучу підтримку квот заявили у Великій Британії та Франції, де 64 % і 58 % відповідно підтримують їх введення. 

Нагадаємо, британський прем’єр Девід Кемерон виступив з ініціативою зобов'язати мігрантів  пропрацювати у Великій Британії чотири роки, перш ніж претендувати на податкові пільги. 

Крім того, раніше він пропонував обмежити річну кількість мігрантів, яка може приїздити до Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.