Перемир'я не працює, потрібно продовжувати тиск на РФ - Лінкявічюс

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:17

Перемир'я на сході України не працює, тому ЄС потрібно продовжувати тиск на Росію.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс журналістам перед засіданням Ради міністрів закордонних справ країн ЄС у Брюсселі.

"Ситуація досить складна та багатополярна. Безпекова ситуація (на сході України - Ред.) не покращується і, чесно кажучи, перемир'я не працює. Нам потрібно продовжувати тиск", - відзначив він.

"Раніше ми реагували на перший так званий гуманітарний контроль, надісланий з РФ на схід України. Сьогодні готується вже десятий. Це стало звичною справою, і я вважаю, що так не повинно так бути", - наголосив Лінкявічюс.

Він також нагадав, що Україні потрібно вирішувати питання безпеки в умовах необхідності впроваджувати економічні реформи.

"Час обмежений, вони повинні впровадити їх протягом, скажімо, шести місяців. У нового уряду є шанс, проте ми також повинні допомогти", - зауважив Лінкявічюс.

"Я дуже радий, що це питання, хоча воно і не є основним у нашому порядку денному сьогодні (під час засідання Ради ЄС - Ред.), включене до нього", - додав глава МЗС Литви.

Нагадаємо, раніше Лінкявічюс заявив, що рано чи пізно країни ЄС знайдуть спільну мову щодо посилення санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.