У Німеччині пройшли багатотисячні антимігрантські протести

Фото
Вівторок, 16 грудня 2014, 08:30

У понеділок у німецькому місті Дрездені відбувся антиурядовий протест, направлений проти політики прийому біженців з мусульманських країн та інших мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

В акції взяли участь близько 15 тис. осіб. Крім того, 6 тис. німців вийшли на вулиці, щоб висловити свою незгоду з позицією протестувальників.

Фото: Reuters

До руху, який називає себе PEGIDA, або "Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу", долучилися крайні праві, а також прості німці, стривожені різким зростанням кількості біженців, багато з яких рятуються від конфлікту на Близькому Сході.

"Політики в Німеччині втратили зв'язок з народом, і саме тому вони не можуть зрозуміти, що тут відбувається", - сказав лідер руху Лутц Бахман, якого в ЗМІ звинувачують в алкоголізмі і розповсюдженні наркотиків.

Протестувальники скандували: "Якщо ви не любите Німеччину, залиште її" і "Ми люди" - гасло, використовуване демонстрантами в містах Східної Німеччини, чиї акції привели до падіння Берлінського муру.  Крім того, вони тримали плакати з написами "Зупиніть зловживання мігрантів нашою системою соцзабезпечення", "Ми сумуємо за нашаю країною".

Число осіб, які шукають притулку в Німеччині, виросло до 200 тис. цього року, частково через наплив сирійців – це найвищий показник з західних країн.

 Міністр юстиції Німеччини Хайко Маас назвав антимігрантський рух ганьбою для країни.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила всі форми ксенофобії і підкреслила, що Німеччина потребує іммігрантів, які б допомогти подолати демографічну кризу внаслідок одного з найнижчих рівнів народжуваності в Європі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецький уряд пом’якшив обмеження для біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.