З Естонії видворяють колишнього євродепутата, що підтримує Росію

Вівторок, 16 грудня 2014, 08:57

В Естонії у понеділок, 15 грудня поліція затримала колишнього депутата Європарламенту та журналіста Джульєтто К'єза, який мав виступити на конференції "Чи варто Європі боятися Росії?".

Про це повідомляє видання Delfi.ee.

У поліції підтвердили інформацію про затримання громадянина Італії.

"Сьогодні ввечері в Таллінні затримали громадянина Італії, щодо якого встановлено заборону на в'їзд до Естонії. Чоловіка затримали в готелі і доставили для бесіди до поліцейської дільниці. На даний момент встановлюється, як і коли він приїхав до Естонії", - пояснила прес-секретар поліції Туулі Хярсон.

"Я перебуваю в Таллінні. Мене затримали на підставі наказу, який стосується мене, де говориться, що я повинен бути екстрадований з країни. Вони мене затримали на 48 годин, наскільки я зрозумів", - повідомив італієць агентству РІА "Новости".

К'єза вже двічі, в 2008 і 2011 роках, виступав у талліннському медіа-клубі "Імпрессум". У понеділок він мав намір виступити перед журналістами і громадськістю на тему "Чи варто Європі боятися Росії?".

З 1980-х років К'єза працював кореспондентом газет l Unità і La Stampa в Москві. 2004 року він був обраний депутатом Європарламенту, де обіймав посаду віце-президента Комісії у справах міжнародної торгівлі.

Як повідомляє ТАСС, К'єза публічно виступає на підтримку політики Росії в Україні. Крім того, він організовує конференції та семінари, на яких викриває політику США і попереджає про небезпеки однополюсного світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.