Коморовський підпише акт ратифікації Сеймом Угоди про асоціацію України з ЄC

Середа, 17 грудня 2014, 09:25

Президент Польщі Броніслав Коморовський підпише акт ратифікації польським парламентом Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це повідомляє офіційний сайт польського президента.

Підписання відбудеться під час першого державного візиту президента України Петра Порошенка до Польщі, котрий розпочинається сьогодні.

Сторони також планують підписати два протоколи, що стосуватимуться змін до Угоди про малий прикордонний рух, підписаної у 2008 році, та угоди з 2009 року про навчання громадян України у Європейському коледжі у Варшаві.

Крім того, будуть підписані два меморандуми, які стосуватимуться підтримки Польщею реформи місцевого самоврядування в Україні та адаптації української інфраструктури до стандартів Європейського Союзу, а також підтримки Польщею реформи місцевого самоврядування в Україні та адаптації української інфраструктури до стандартів Європейського Союзу.

Як повідомлялось, парламент Польщі 28 листопада ратифікував Угоду про асоціацію з Україною. Окрім Польщі, Угоду про асоціацію України з Євросоюзом ратифікували Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта та Румунія.

16 вересня Верховна рада України та Європарламент синхронно ратифікували документ.

З 1 листопада почалося так зване тимчасове застосування Угоди про асоціацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.