Європарламент підтримав визнання Палестинської держави

Середа, 17 грудня 2014, 14:35

Європейський парламент підтримав визнання Палестинської держави.

За відповідну резолюцію проголосували 498 вродепутатів, проти виступили 88 та ще 11й утрималося, повідомляє сайт Європарламенту.

"Європейський парламент підтримує в принципі визнання Палестинської державності і два державних рішення, і вважає, що вони повинні йти рука об руку з розвитком мирних переговорів, які мають просуватися вперед", - йдеться в резолюції, прийнятій в середу.

Для того, щоб підтримати дипломатичні зусилля ЄС у мирному процесі на Близькому Сході, Європарламент також вирішив запустити ініціативу "парламентарії миру", яка повинна об'єднати депутатів Європарламенту, а також представників парлментів Ізраїлю та Палестини.

Євродепутати також підтримали "рішення для двох держав на основі кордонів 1967 року з Єрусалимом в якості столиці двох держав з урахуванням безпеки Ізраїлю та з урахуванням незалежної, демократичної, сусідньої і життєздатної держави Палестина, що живуть пліч-о-пліч один з одним в світі, в безпеці, на основі права самовизначення і при повному дотриманні міжнародного права".

"Єдиним способом врегулювання конфлікту є співіснування двох держав - Ізраїлю та Палестини", - йдеться в тексті резолюції.

Нагадаємо, Швеція поки є єдиною з держав ЄС, яка офіційно визнала Палестину. Аналогічне рішення готова прийняти Бельгія.

Відповідні резолюції, які не мають обов’язкового характеру, прийняли парламенти Франції, Іспанії, Великої Британії, Ірландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.