Глава Мінюсту підтвердив можливість зняття санкцій з команди Януковича

Четвер, 18 грудня 2014, 13:25

Європейський Союз може зняти санкції з представників команди екс-президента Віктора Януковича, якщо до квітня не буде результатів у розслідуванні кримінальних справ відносно них.

Таку інформацію підтвердив міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє Укрінформ.

"Будь які санкції, які вводить ЄС, є строковими. Вони вводяться на 6 місяців або на рік. По закінченні цього строку, щоб поновити ці санкції, вони витребують інформацію про реальний стан справ. Санкції вводилися у квітні (насправді перша хвиля санкцій проти Януковича та його соратників була запроваджена ще 5 березня 2014 року  -Ред.), відповідно дія санкцій може закінчитися у квітні 2015 року", - сказав Петренко.

За його словами, основною умовою накладення нових і збереження попередніх санкцій проти Януковича та представників його команди є реальні кроки в розслідуванні українськими правоохоронцями.

"Європейський Союз чекає сигналів від українських правоохоронців, ГПУ, щодо того, як вони просунулися в цих розслідуваннях протягом року. Я маю надію, що наші правоохоронні органи доведуть цю справу до кінця", - відзначив міністр.

Він зауважив, що повернути активи режиму Януковича вдасться лише за підсумками обвинувальних вироків українських судів.

Нагадаємо, ЄвроПравда повідомляла, що ЄС готується до зняття санкцій з братів Клюєвих та Андрія Портнова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.