Рада ЄС затвердила нові економічні санкції проти Криму. Порти та інвестиції під забороною

Четвер, 18 грудня 2014, 13:45

Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Про це йдеться у відповідному повідомленні Ради.

Таке рішення посилить політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Росією Криму і випливає з висновку Ради міністрів закордонних справ ЄС від 17 листопада, йдеться у повідомленні.

Зокрема, від 20 грудня інвестиції в Крим або Севастополь будуть поза законом. Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм супутні послуги.

Окрім того, туристичні оператори ЄС більше не зможуть запропонувати туристичні послуги в Криму або Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна більше не зможуть зупинятися в портах Кримського півострова, за винятком екстрених випадків.

Це стосується всіх суден, що належать або контролюються європейським компаніям або плавають під прапором держави-члена.

Крім того, було заборонено експортувати певні товари і технології кримським компаніям або для використання в Криму.

Заборона стосується транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей або пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Технічна допомога, брокерські, будівельні або інжинірингові послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах, також не можуть надаватися.

Як повідомляється, рішення було прийняте за допомогою письмової процедури та буде опубліковане 19 грудня в Офіційному журналі ЄС.

Нові санкції наберуть чинності 20 грудня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз погодився розширити санкції щодо Криму, вони будуть поширені на інвестиційну діяльність, спрямовану на газо- і нафтовидобувну сфери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.