На тлі санкцій та кризи росіяни стали набагато менше їздити до Латвії

П'ятниця, 19 грудня 2014, 08:36

На тлі санкцій та економічної кризи росіяни набагато менше почали їздити до Латвії.

Про це повідомляє Delfi.lv з посиланням на дані туристичних фірм.

Зокрема, як зазначається, у деяких турфірм скорочення числа російських клієнтів у порівнянні з минулим роком досягає 70%, тому вони намагаються переорієнтуватися на інші ринки.

Як повідомила директор туроператора Latvia Tours і член правління Латвійської асоціації турагентів і операторів Ієва Кейша, зниження попиту пов'язане з падінням рубля.

Місяць тому кількість зарезервованих росіянами турів становила всього 20% від торішнього. Додаткових замовлень поки не надходить, але немає і повідомлень про скасування поїздок.

Виконавчий директор Латвійської асоціації готелів і ресторанів Санда Грайксте вважає, що російських туристів на зимових канікулах в Латвії буде наполовину менше, ніж у минулому році. На зміну великим групам прийшли невеликі групи або індивідуальні мандрівники.

Президент Латвійської асоціації турагентів і операторів Кітія Гітендорфа зазначила, що спад кількості російських туристів спостерігався вже в кінці минулого року, і турагентства почали переорієнтацію на інші ринки. У зв'язку з падінням рубля жодних ілюзій щодо росіян немає..

"Чекати їх нерозумно",  - зауважила Гітендорфа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тлі санкцій росіяни стали менше їздити до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.