Лідери ЄС готові надати фінансову допомогу Україні

П'ятниця, 19 грудня 2014, 15:53

Лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті 18 грудня обговорювали питання фінансової допомоги Україні.

Про це сказав прес-секретар Єврокомісії Маргарітіс Шінас на брифінгу в Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це питання розглядали під час вечері вчора на саміті. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер уже пояснив, що є певна необхідність додаткового фінансування для України", - сказав Шінас.

Водночас він не став говорити про цифри, зазначивши лише, що напередодні президент Єврокомісії пояснював потреби України.

При цьому Шінас висловив переконання в тому, що лідери ЄС надали можливість Комісії продовжувати роботу з пошуку необхідної фінансової допомоги Києву спільно з іншими донорами.

"Я представляв би висновки Європейської Ради як такі, що надихають, м'яч усе ще котиться. Вони (лідери ЄС, – ред.) не сказали "ні", вони сказали: треба це робити, але робити коректно, і нині ці висновки дозволяють Комісії, країнам-членам та іншим донорам працювати разом", - сказав Шінас.

Як повідомлялося, напередодні саміту ЄС президент Єврокомісії нагадав про прохання українського уряду про надання додаткових 2 млрд евро допомоги, і заявив, що Комісія самостійно не може ухвалити таке рішення у зв'язку з обмеженістю бюджету. У зв'язку з цим він звернувся до лідерів країн-членів із пропозицією прийняти відповідне рішення, яке дало б змогу Комісії у разі необхідності надати Києву допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.