Армія України та НАТО працюватимуть над посиленням сумісності – заява

Вівторок, 2 грудня 2014, 14:45

Комісія Україна-НАТО за підсумками засідання ухвалила рішення про посилення співпраці.

Про це йдеться в спільній заяві за підсумками засідання комісії, яку одностайно ухвалили міністри закордонних справ всіх країн-членів НАТО.

"Ми вже посилили нашу співпрацю в рамках особливого партнерства Україна-НАТО", - підкреслює, зокрема, документ. "Ми і надалі працюватимемо над посиленням нашої операційної сумісності", - йдеться у заяві.

"Альянс посилить присутність радників у Києві, а також продовжить надавати Україні експертизу щодо глибокої перебудови всього оборонного сектора", - заявили міністри.

Посол України при НАТО Ігор Долгов зазначив, що кількість нових військових радників ще не визначена.

"Переважно вони працюють з Міноборони, а також з іншими правоохоронними органами. Питання кількості лишається в компетенції країн-членів НАТО. Ми готові прийняти стільки, скільки готові надіслати наші партнери з альянсу", - повідомив Долгов, відповідаючи на запитання "Європейської правди".

Як писала ЄвроПравда, у вівторок під час засідання Україна-НАТО Київ офіційно повідомив колег, що Україна відмовиться від позаблокового статусу. Генсек НАТО у зв’язку з цим повідомив, що рішення альянсу від 2008 року про те, що Україна стане членом альянсу, лишається чинним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.