У Британії на 69% зросла кількість заможних мігрантів з РФ – ЗМІ

Понеділок, 22 грудня 2014, 08:40

На фоні погіршення економічних прогнозів у Росії в Британії різко зросла кількість заможних росіян, які отримали візи шляхом інвестування в британську економіку, - на 69% порівняно з минулим роком.

Про це пише The Financial Times з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ Великої Британії.

За перші дев'ять місяців 2014 року 162 громадянина РФ отримали візи інвестора в Сполучене Королівство, тоді як за аналогічний період минулого року такі візи були видані 96 росіянам. В цілому в 2013 році інвестиційні візи отримали 118 громадян РФ.

Такі візи надають право на проживання в країні в обмін на інвестиції в її економіку, а також гарантують у майбутньому спрощену процедуру отримання посвідки на проживання і громадянства протягом декількох років.

Останнім часом вони стали особливо популярні серед росіян і китайців, і  зв'язку з цим британська влада вперше за 20 років посилила правила їх отримання, зокрема підняла нижню межу інвестицій з £1 млн до £2 млн (2,5 млн євро), а також ввела обмеження щодо характеру інвестицій.

Таким чином, якщо раніше іноземцям дозволялося вкладати чверть інвестицій у нерухомість, то тепер це правило вже не діє.

Нагадаємо, раніше у британському уряді заявляли про плани запропонувати заможним іноземним туристам та бізнесменам можливість отримання британської візи протягом 24 годин, що коштуватиме аплікантам 600 фунтів (760 євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.