Прем'єр Угорщини: "США хочуть втягнути нас у конфлікт"

Середа, 24 грудня 2014, 10:34

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив США у втручанні у внутрішню політику країн Центральної Європи.

Про це Орбан заявив в ефірі місцевого телеканалу, повідомляє HVG.hu.

"Нова ера почалася, коли США стали не тільки втручатися, але і брати активну участь у внутрішній політиці країн Центральної Європи", - сказав Орбан.

За його словами, така політика США обумовлена збройним конфліктом в Україні, а також через переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі.

"США хочуть втягнути нас у конфлікт, який виявиться поганим для нас. Настрої "холодної війни" формуються між США і Росією, і ми не хочемо брати в цьому участі", - заявив Орбан.

Коментуючи введену американцями в жовтні заборону на відвідування США для шести угорських чиновників за звинуваченнями в корупції, прем'єр сказав, що це просто "легенда", і це розуміє "кожна розсудлива людина".

Як повідомлялося, 17 грудня тисячі угорців протестували під Міністерством економіки та будівлею парламенту в Будапешті проти підвищення податків і корупції, демонструючи зростання невдоволення урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана; дійшло до сутичок з поліцією.

Прем'єрство Орбана відзначилося багатьма вкрай суперечливими законодавчими ініціативами.

У жовтні через масові протести сотень тисяч угорців Орбан був змушений заморозити свої плани щодо запровадження податку на інтернет. 

Критики закидали Орбану та його партії Fidesz, що в такий спосіб вони намагаються послабити опозицію та їхні ЗМІ, для яких інтернет часто є одним з головних медіа.

Раніше в листопаді в Будапешті вже проходили масові протести проти корупціїдоходило до штурму парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.