Глава МЗС Латвії: РФ нам загрожує, але до цього йшлося ще з 2008 року

Середа, 24 грудня 2014, 13:27

Наразі спостерігається серйозне погіршення ситуації з безпекою в Балтійському регіоні, але російська активність у цьому напрямку спостерігалася ще з 2008 року.

Про це сказав глава МЗС Литви Едгарс Ринкевичс, повідомляє латвійське видання Delfi.

"Зараз ми спостерігаємо серйозне погіршення ситуації у нас вдома, в Балтійському регіоні. Але воно спостерігається протягом кількох років – Росія нарощує активність своїх військових літаків з 2008 року. Це не явище цього року. Ми бачимо роботу РФ з модернізації (армії – ред..) як на наших кордонах, так і в Калінінградській області" - сказав він.

За його словами, у такий спосіб Росія демонструє свою політичну велич і готовність показати, якщо говорити словами Микити Хрущова, "Кузькіну мать".

"Ми ставимося до цього з усією серйозністю, але не панікуємо. В цьому немає потреби. Тому що в разі необхідності наше Міноборони звернеться до НАТО для додаткових заходів з безпеки" - зазначив Ринкевичс.

 "Анексія Криму, події на сході України стали спробою зруйнувати міжнародну систему, ревізувати події, наслідком яких на початку 1990-х стало створення нових незалежних держав" - сказав він.

На думку міністра, українські події спричинили значну трансформацію в процесі прийняття рішень у європейських столицях. В зв’язку з конфліктом в Україні він назвав рік, що минає, "жахливим роком".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.