У МЗС обіцяють досягнути стандартів НАТО найближчими роками

Середа, 24 грудня 2014, 16:02

Україна планує протягом кількох років провести кілька головних реформ у сфері оборони і безпеки для досягнення стандартів НАТО.

Про це заявив в середу спікер МЗС Євген Перебийніс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Україна наполягає на тому, що нашим пріоритетом сьогодні є проведення реформ, які дозволять нам протягом кількох років наблизитися до європейських стандартів у сфері безпеки і оборони, що існують у країнах НАТО", - зазначив він.

За його словами, Україна і НАТО вже задіяли серйозні механізми співпраці, які були проголошені на саміті НАТО у вересні в Уельсі.

"Ви знаєте, що працюють трастові фонди, які дозволяють нам наближатися до стандартів НАТО у багатьох сферах, розвивається двостороннє співробітництво з окремими країнами Альянсу", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україну до вступу в альянс чекає робота з впровадження необідних реформ.

"Вони (Україна. - Ред.) відмовилися від позаблокового статусу і повинні почати процес реформ. Для початку вони повинні досягнути певних стандартів, і це потребуватиме кількох років", - зазначив генсек.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.