Міноборони Литви: новою військовою доктриною РФ виправдовує власну агресію

Вівторок, 30 грудня 2014, 10:02

Підкреслюючи у своїй новій військовій доктрині витікаючу від НАТО загрозу, Росія намагається виправдати свою власну агресію, плутаючи при цьому причини і наслідки.

Про це сказав міністр оборони Литви Юозас Олекас, повідомляє видання Delfi.

За словами литовського міністра, Росія, називаючи головною загрозою для себе нарощення потуг НАТО біля кордонів РФ, намагається вказати на прийняті НАТО додаткові заходи безпеки у Східній Європі як на причину, хоча насправді все навпаки.

"Це означає ставити віз попереду коня. Коли НАТО не вдавався до таких дій, вони мілітаризували західну частину Росії, Калінінградську область, анексували суміжні держави", - зазначив Олекас.

"А в той час, коли з метою оборони і стримування йде дислокація сил НАТО, вони намагаються говорити, що це причина, за якою вони робили це вісім років тому в Грузії чи рік тому в Україні. Це повна перестановка місцями причини та наслідків", - додав міністр.

Як раніше повідомляла "Європейська правда", РФ у новій військовій доктрині також описала схему свого нападу на Україну, зазначивши, що це - типові ознаки ведення війни в сучасних умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.