Мін'юст обіцяє надати матеріали для збереження санкцій проти соратників Януковича

Вівторок, 30 грудня 2014, 16:25

Для збереження дії санкцій Євросоюзу проти чиновників уряду Януковича Україна готова надавати всі необхідні матеріали.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції України, передає УНІАН.

Як зазначається, Мін'юст та Генеральна прокуратура України активно співпрацюють з європейською стороною щодо підтримки санкцій проти колишніх українських високопосадовців.

Зокрема, наприкінці грудня українською делегацією у складі заступника міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Антона Янчука та заступника генпрокурора Віталія Каська були проведені консультації з відповідальними підрозділами європейської сторони з метою обговорення стану виконання рішень Ради ЄС щодо застосування санкцій до колишніх українських високопосадовців.

За результатами консультацій була досягнута згода щодо прийнятного формату співробітництва європейської сторони з Україною у вказаних питаннях.

Як повідомляється,  таке співробітництво відбуватиметься шляхом надання українською стороною експертних та аналітичних матеріалів з питань застосування законодавства України на запит європейської сторони, зокрема, Європейської Комісії та Ради Європейського Союзу. 

"Враховуючи зазначені матеріали від українських партнерів, компетентні європейські інституції таким чином зможуть представляти спільну з Україною позицію у відповідних провадженнях", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура обіцяла не допустити зняття санкцій з соратників Януковича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.